HISTORIE A SOUČASNOST
 
Hostinec založil kolem roku 1728 majitel Kyšperského panství hrabě Jan Václav Breda přestavbou myslivny v Mistrovicích na panskou hospodu. Tu v roce 1731 zakoupil místní rychtář Jan Hrdina jako rychtu s právem šenku. Roku 1865 se majitelem stal Jan Novotný, který po požáru původního dřevěného stavení 23. srpna 1871 postavil novou, zděnou budovu. Základ dnešního hostince. Hostinec patří k nejstarším v Čechách. Celková rekonstrukce a vestavba ubytovacích kapacit byla provedena v roce 1984.
V současnosti kladou majitelé důraz na přátelskou rodinnou atmosféru. Útulnost restaurace i ostatních prostor hostince podtrhuje výzdoba z dobových prvků historie místa i rodiny. Současný pan domácí, Jan Novotný, klade mimo jiné důraz na špičkovou tradiční kuchyni, za kterou osobně ručí. Je totiž sám kuchařským mistrem - a tedy šéfkuchařem. Gastronomický prožitek je samozřejmě podtržen tím nejklasičtějším fitrovaným pivem vůbec, tedy Plzeňským Prazdrojem. Hostinec udržuje celoroční provoz.
 
Současná ubytovací kapacita:
40 lůžek ve 14 pokojích s vlastním sociálním zařízením.
 
Restaurace: 30 míst, nekuřácká

Stravování - vlastní kuchyně, výběr z denní nabídky, minutky, speciality, možnost grilování venku..

 
Společenský sál:
80 míst (+/- dle dalších požadavků, jako je taneční parket atd..)
 
Vinárna:
30 míst
 
Nádvoří s posezením (zahrádka):
cca 50 míst (+/- podle počtu instalovaných stolů)
 
Tělocvična:
cca 18 x 32 m,
Standardní velká tělocvnična se sportovním vybavením
 
Parkoviště: cca 30 míst
 
Fotografie vpravo:
výčepní zařízení Pilsner Urquell a Kofola, nádvoří s grilem, historie v restauraci



Referenční zákazníci