HISTORIE A SOUČASNOST
Hostinec
založil kolem roku 1728 majitel Kyšperského panství hrabě
Jan Václav Breda přestavbou myslivny v Mistrovicích na
panskou hospodu. Tu v roce 1731 zakoupil místní rychtář Jan
Hrdina jako rychtu s právem šenku. Roku 1865 se majitelem
stal Jan Novotný, který po požáru původního dřevěného
stavení 23. srpna 1871 postavil novou, zděnou budovu. Základ
dnešního hostince.
Hostinec patří k nejstarším v Čechách.
Celková rekonstrukce a vestavba ubytovacích kapacit byla
provedena v roce 1984.
V současnosti kladou majitelé důraz na přátelskou rodinnou
atmosféru. Útulnost restaurace i ostatních prostor hostince
podtrhuje výzdoba z dobových prvků historie místa i rodiny.
Současný pan domácí, Jan Novotný, klade mimo jiné důraz na
špičkovou tradiční kuchyni, za kterou osobně ručí. Je totiž
sám kuchařským mistrem - a tedy šéfkuchařem. Gastronomický
prožitek je samozřejmě podtržen tím nejklasičtějším
fitrovaným pivem vůbec, tedy Plzeňským Prazdrojem. Hostinec
udržuje celoroční provoz.
Současná ubytovací kapacita:
40 lůžek ve 14 pokojích s vlastním sociálním zařízením.
Restaurace: 30 míst, nekuřácká
Stravování - vlastní kuchyně, výběr z denní nabídky,
minutky, speciality, možnost grilování venku..
Společenský sál:
80 míst (+/- dle dalších požadavků, jako je taneční parket
atd..)
Vinárna:
30 míst
Nádvoří s posezením (zahrádka):
cca 50 míst (+/- podle počtu instalovaných stolů)
Tělocvična:
cca 18 x 32 m,
Standardní velká tělocvnična se sportovním vybavením
Parkoviště: cca 30 míst
Fotografie vpravo:
výčepní zařízení Pilsner Urquell a Kofola, nádvoří s grilem,
historie v restauraci |
|